PUNAVIINIMARJAKAKKU

 

Helppo gluteeniton kakku, jossa viinimarjat ja kookos täydentävät toisiaan.

PUNAVIINIMARJAKAKKU

3 dl glut. jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia tai voita sulatettuna
2,25 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1,25 dl maitoa
1 muna

2 dl punaisia viinimarjoja (pakastettu)

1. Öljyä leipävuoka ja laita leivinpaperisuikaleet vuon pohjalle ja reunoille.
2. Ota jauhoista 1 rkl sivuun.
3. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe ja vaniljasokeri.
4. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä.
5. Sekoita kaikki ainekset (viinimarjoja lukuunottamatta) sekaisin.
6. Sekoita pakastemarjojen sekaan 1 rkl jauhoja ja kääntele marjat taikinaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 C, n. 40 min uunin alatasolla. Peitä leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana. Kokeile kypsyyttä tikulla.
8. Anna jäähtyä vuoassa n. 10 min ennen kumoamista.

Kommentit