OMENAJUUSTOKAKKU

 

Samettisen pehmeä herkku, joka valmistuu miedolla lämmöllä uunissa.

OMENAJUUSTOKAKKU

Pohja
150 g inkiväärikeksejä
1 dl mantelijauhoja
75 g sulatettua voita

Täyte
1 prk (250g) mascarponea
1 dl sokeria
1 muna
0,5 dl kermaa

2 omenaa 
2 rkl sitruunamehua

1. Murusta keksit, esim. monitoimikoneella. Sekoita keskenään keksimuru, mantelijauho ja voisula. 
2. Levinpaperoi irtpohjakakkuvuoka (18cm) ja öljyä reunat.
2, Painele seos irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 C, 5 min.
2. Laske uunin lämpötila 125 C. Kuori ja kuutioi omenat, sekoita omenapalojen sekaan sitruunamehu.
3. Vatkaa sähkövatkaimella täytteen ainekset sekaisin. Lisää omenakuutiot taikinaan. Kaada seos vuokaan.
4. Paista  125 C, 45 min, avaa luukku ja anna kakun olla 10 min jälkilämmössä. Ota kakku uunista.
5. Anna jäähtyä kakun kokonaan.

Sihtaa jäähtyneen kakun pinnalle kanelia!


Kommentit