Samettisen pehmeä herkku, joka valmistuu miedolla lämmöllä uunissa.
OMENAJUUSTOKAKKU
Pohja
150 g inkiväärikeksejä
1 dl mantelijauhoja
75 g sulatettua voita
Täyte
1 prk (250g) mascarponea
1 dl sokeria
1 muna
0,5 dl kermaa
2 omenaa
2 rkl sitruunamehua
1. Murusta keksit, esim. monitoimikoneella. Sekoita keskenään keksimuru, mantelijauho ja voisula.
2. Levinpaperoi irtpohjakakkuvuoka (18cm) ja öljyä reunat.
2, Painele seos irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 C, 5 min.
2. Laske uunin lämpötila 125 C. Kuori ja kuutioi omenat, sekoita omenapalojen sekaan sitruunamehu.
3. Vatkaa sähkövatkaimella täytteen ainekset sekaisin. Lisää omenakuutiot taikinaan. Kaada seos vuokaan.
4. Paista 125 C, 45 min, avaa luukku ja anna kakun olla 10 min jälkilämmössä. Ota kakku uunista.
5. Anna jäähtyä kakun kokonaan.
Sihtaa jäähtyneen kakun pinnalle kanelia!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!