HAPANKORPPU-TOMAATTIVUOKA

 

Helppo ja maukas uuniruoka, jonka voi tarjota salaatin kera tai yhdessä lihan tai kalan kanssa.

HAPANKORPPU-TOMAATTIVUOKA 2-3:lle

8 hapankorppua
2 pkt (à 100 g) salaattijuustokuutioita öljymarinadissa, makuna esim. valkosipuli-oliivi
2 tomaattia pilkottuna
1 dl juustoraastetta

Kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl chilihiutaleita
0,25 dl vettä (tölkkitomaatin huuhteluvettä)

1. Valmista ensin kastike. Kuori ja pilko sipulit.
2. Huuhtele kesäkurpitsa ja pilko kuutioiksi.
3. Kuullota sipuli- ja kesäkurpitsapaloja tilkassa öljyä pari min. Lisää joukkoon tölkkitomaatit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, mausteet ja vesi. Pilko tölkkitomaatit kauhan/lastan avulla pienemmiksi paloiksi. Anna hautua 5 min.
4. Kastikkeen hautumisen aikana öljyä, esim. leipävuoka ja aseta pohjalle 4 hapankorppua.
5. Lisää hapankorppujen päälle puolet tomaattikastikkeesta. Levitä pinnalle tomaattipalat ja 1 pkt salaattijuustoa murusteltuna.
6. Lado loput hapankorput vuokaan. Levitä loput kastikkeesta, tomaattipalat ja salaattijuusto murusteltuna.
7. Paista 175 C, 30 min. Ota vuoka uunista, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vielä 10 min.

Kommentit