TONNIKALAPASTA

 

Maukas arkiruokapasta valmistuu nopeasti ja helposti. 

TONNIKALAPASTA 3:lle

Kastike
2 rkl voita tai margariinia
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 valkosipulinkynsi raastettuna 
1 tl paprikajauhetta
0,5 chilihiutaleita
0,5 tl mustapippurirouhetta 
4 dl maitoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 prk (150 g/105 g) tonnikalaa
1 tl suolaa 
300 g pastaa

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Laita paistinpannulle voi sulamaan, raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää vehnäjauhot, johon on lisätty paprikajauhe, chilihiutaleet ja mustapippurirouhe. Paahda seosta hetken aikaa, älä ruskista.
3. Lisää pannulle parissa-kolmessa erässä maito, johon on sekoitettu tomaattipyre. Keitä miedolla lämmöllä, jotta kastike suostuu eli paksuuntuu.
4. Lisää joukkoon tonnikala ja lämmitä kastike kuumaksi, lisää myös suola.
5. Sekoita kypsä pasta kastikkeen sekaan.

Kommentit