SUKLAATORTTU

 

Suussasulava suklainen herkku jälkiruuaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi.

SUKLAATORTTU

Pohja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
50 g margariinia tai voita
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte
75 g tummaa suklaata
1 rkl vettä tai Limoncelloa
2 munaa
0,5 dl sokeria

1. Nypi kuivista aineksista ja rasvasta ryynimäinen seos. Lisää vettä, kunnes saat tasaisen taikinan. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Kypsennä  torttupohjaa 200 C, 10 min.
2. Täyte: Sulata suklaa nesteen kanssa mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää lämpimään suklaasulaan.
4. Vaahdota valkuaiset ja sekoita varovasti jäähtyneeseen seokseen.
5. Kaada täyte jäähtyneelle torttupohjalle ja pane jääkaappiin hyytymään väh. 3 h.


Kommentit