MUSTIKKAPIIRAKKA

 

Helppo mustikkapiirakka, jossa pohjataikinan ainekset sekoitetaan nopeasti sekaisin. Lisäksi piirakka on vegaaninen.

MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5-1 sitruunan kuoriraaste
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle
5 dl mustikoita

1. Sekoita ensin kuivat aineet ja sitruunakuoriraaste.
2. Lisää joukkoon öljy, vesi ja sitruunamehu nopeasti sekaisin, älä vaivaa taikinaa.
3. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan (ø 30 cm) ja ripottele pinnalle mustikat.
4. Paista 200 C, n. 25 min.
1 dl rypsiöljyä


Kommentit