Helppo mustikkapiirakka, jossa pohjataikinan ainekset sekoitetaan nopeasti sekaisin. Lisäksi piirakka on vegaaninen.
MUSTIKKAPIIRAKKA
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5-1 sitruunan kuoriraaste
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
Pinnalle
5 dl mustikoita
1. Sekoita ensin kuivat aineet ja sitruunakuoriraaste.
2. Lisää joukkoon öljy, vesi ja sitruunamehu nopeasti sekaisin, älä vaivaa taikinaa.
3. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan (ø 30 cm) ja ripottele pinnalle mustikat.
4. Paista 200 C, n. 25 min.
1 dl rypsiöljyä
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!