MUSTIKKA-VALKOSUKLAAPIIRAKKA

 

Mustikat ja valkosuklaa sopivat loistavasti yhteen. Tarjoa piirakkaa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAPIIRAKKA

3 munaa
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl kermaa tai maitoa
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl (pakaste)mustikoita
1 tl perunajauhoja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
2. Sekoita keskenään kuivat aineet sekaisin ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon (älä vatkaa).
4. Kääntele rouhittu valkosuklaa ja mustikat taikinaan. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ensin mustikoiden sekaan perunajauhot).
5. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan 25x25.
6. Paista 200 C, 20-25 min. Kokeile piirakan kypsyyttä tikun, esim. tulitikun avulla.



Kommentit