PAISTINPANNUKAKKU


Todella helppo ja herkullinen kakku valmistuu nopeasti paistinpannulla. 

PAISTINPANNUKAKKU 

1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa

2 rkl voita paistinpannun voiteluun 
1 rkl kookoshiutaleita tai korppujauhoja 

1. Sekoita munan sekaan sokerit vispilän avulla.
2. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja maito.
3. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, jonka sekaan on sekoitettu leivinjauhe ja suola.
4. Voitele kylmä paistinpannu (pohja ja reunat) voilla.
5. Levitä taikina paistinpannulle.  Peitä kannella tai foliolla.
6. Paista keskilämmöllä 20 min. 
7. Ennen kääntämistä ripottele pinnalle kookoshiutaleet tai korppujauho. Painele pintaa kevyesti, jotta hiutaleet/korppujauho tarttuu pintaan.
8. Käännä kakku ison lautasen tai kannen avulla. Paista vielä n. 5min. 

Levitä jäähtyneen kakun pinnalle vaniljakastkevaahtoa ja mansikoita!
 

Kommentit