Korvapuusti onnistuu myös vegaanisena. Mielestäni tavallinenkaan pullataikina ei vaadi kananmunaa. Pullan kuohkeuden salaisuus on taikinan ahkera vaivaaminen.
Tuplaa ohje tarvittaessa, jolloin saat tehtyä kaksi taikinarullaa, joista valmistuu yhteensä tupla määrä korvapuusteja.
VEGAANISET KORVAPUUSTIT 12 kpl
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g kasvisrasvalevitettä 70%
Täyte
3 rkl pehmeää kasvisrasvalevitettä 70%
0,5 dl sokeria
1 rkl kanelia
Voitelu
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöistä lämpimämmäksi (ei kiehuvan kuuma)
2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se veden joukkoon.
3. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
4. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa kädellä, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoista.
5. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu kasvisrasva.
6. Kohota liinan alla 30 min, vedottomassa paikassa.
7. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli 30×60 kokoinen levy. Voitele levy rasvalla, ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.
8. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta, jätä saumapuoli alapuolelle.
9. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinoittain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
10. Paina sormella kapea kohta alas pöytää kohti, jolloin leikkauspinnat nousevat ylös.
11. Kohota liinan alla. Voitele pullat vesi-sokeriseoksella (sokeri sekoitettu lämpimään veteen), ripottele pinnalle raesokeria.
12. Paista 225C, uunin keskitasolla n. 8 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!