UUNIJUUSTOKAKKU

 

Ihanan samettinen uunijuustokakku sopii loistavasti juhlapöydän tarjottavaksi perinteisen juustokakun tilalle.

UUNIJUUSTOKAKKU 6:lle

Pohja
125 g Digestive-keksejä
50 g voita

Täyte
1 kypsä banaani
0,5 sitruunan mehu
1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) rahkaa
1 muna
0,25 dl maissitärkkelystä

1. Murusta pohjan keksit, esim. laittamalla keksit pakastepussiin ja kauli keksit hienoksi muruksi.
2. Sulata voi ja sekoita voisulan sekaan keksimuru. 
3. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaa. Öljyä vuoan reunat.
4. Painele muruseos vuoan (ø 18-20 cm) pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
5. Soseuta banaani, esim. haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunamehu.
6. Notkista mascarponejuustoa vatkaimella. Lisää joukkoon kaikki täytteen ainekset ja vatkaa seos tasaiseksi.
7. Levitä seos vuokaan.
8. Paista 175 C, 1 h. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä, ennenkuin irrotat vuoan reunat.







Kommentit