Helppo ja maukas poropiirakka sopii tarjottavaksi juhlapöytään tai esim. lounaaksi vihersalaatin ja puolukkahillon kera.
POROPIIRAKKA
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl laktoositonta crème fraîchea
1 muna
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl laktoositonta juustoraastetta
Täyte
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl sokeria
1,5 dl laktoositonta crème fraîchea
2 dl laktoositonta juustoraastetta
1 muna
0,5 tl mustapippurirouhetta
100 g kylmäsavustettua pororouhetta
1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin. Sekoita jauhoseoksen joukkoon muut pohjan ainekset. Puristele taikinasta pallo, kääri muovikelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
2. Pilko sipulit ja kuullota paloja tilkassa öljyä, lisää sokeri ja kuullota, kunnes sokeri on sulanut.
3. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset sekaisin pororouhetta lukuunottamatta.
4. Öljyä halkaisijaltaan 24-26 cm piirakkavuoan pohja ja reunat.
5. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan.
6. Levitä pohjan päälle pororouhe. Levitä täyte pororouheen päälle.
7. Paista 175 C, uunin alatasolla 25-30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!