MUSTIKKA-TOSCAPIIRAKKA

 

Helppo ja herkullinen piirakka kahvipöytään tai jälkiruuaksi. Piirakka ei sisällä kanamunia, vaan ne on korvattu mangososeella.

MUSTIKKA-TOSCAPIIRAKKA

Pohja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 prk (125 g) mangososetta
0,75 dl laktoositonta maitojuomaa
75 g sulatettua laktoositonta voita tai margariinia

2 dl pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja

Täyte
25 g sulatettua laktoositonta voita tai margariinia
0,25 dl sokeria
50 g mantelilastuja
2 rkl mantelijauhetta

1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin kulhossa. Sekoita loput ainekset seokseen nopeasti.
2. Levitä seos öljyttyyn piirakkavuokaan (Ø 23 cm). Sekoita mustikoiden sekaan perunajauhot. Levitä marjat vuokaan taikinan päälle.
3. Paista piirakkaa 175 C, uunin alatasolla 20 min.
3. Tee täyte. Sulata voi mikrossa ja lisää voisulan sekaan kaikki täytteen ainekset. Ota piitakka uunista ja levitä täyte piirakan pinnalle. Paista vielä 200 C, 5-10 min, kunnes pinta saa väriä.

Kommentit