KANA-PERUNALAATIKKO

 
 
Maukas sitruunainen uuniruoka valmistuu helposti valmiista kanan fileelastuista. Voit toki käyttää vaihtoehtoisesti kanan fileesuikaleita.

KANA-PERUNALAATIKKO 3-4:lle

800 g perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (180 g) valmiita kanan fileelastuja

Liemi:
1 sitruunan mehu
1,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1,5 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita ensin liemen ainekset sekaisin erillisessä astiassa.
2. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. 
3. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.
4. Lado perunaviipaleita ja kanalastuja kerroksittain öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele kanalastukerrosten yhteyteen valkosipulipaloja.
5. Lado päällimmäiseksi kerrokseksi perunat. Sekoita lientä, että ainekset menevät sekaisin ja kaada liemi vuokaan perunaviipaleiden päälle.
6. Ripota pinnalle 0,5 tl kuivattua oreganoa, 0,25 tl suolaa ja mustapippurirouhetta 
7. Paista 200 C, 50-60 min, uunin keskitasolla. Jos pinna tummuu liikaa, peitä silloin vuoka leivinpaperilla.

Kommentit