PÄÄSIÄISKAKKU


Suomalainen pääsiäisherkkuinnovaatio eli mämmi sopii maustamaan myös tuorejuustokakkua. 
Kakun täytteessä ei ole käytetty liivatetta.

PÄÄSIÄISKAKKU

Pohja
200 g digestivekeksejä (tavallinen tai suklaa)
75 g voita

Täyte
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl mämmiä
100 g valkoista suklaata sulatettuna

1. Pingota irtopohjakakkuvuokaan (18 cm) leivinpaperi.
2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita keksit pakastepussiin ja murskaa kaulimen avulla.
3. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon.
Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
4. Vatkaa mascarponejuusto ja vaniljakastike keskenään, sekoita joukkoon mämmi.
5. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hyvin täytteen sekaan.
6. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa väh. 4 h.

Koristele pääsiäismakeisilla!

Kommentit