RUUNEPERIN PIIRAKKA


Helppo ja herkullinen Ruuneperin piirakka sopii  juhlistamaan niin Runebergia kuin kaikkia elämän ruuneperejä. Piirakan voi tehdä myös gluteenittomana.

RUUNEPERIN PIIRAKKA

125 g pehmeää laktoositonta margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl laktoositonta maitojuomaa

1 dl paistonkestävää vadelmahilloa
75 g mantelimassaa
1 dl mantelilastuja


1. Voitele ja jauhota mantelijauholla piirakkavuoka ø 28 cm.
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin.
3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
4. Sekoita joukkoon jauhoseos ja neste.
5. Levitä taikina vuokaan.
6. Ripottele taikinalle teelusikalla hillonokareita. Levitä nokareita hieman lusikalla.
7. Pilko mantelimassa ja levitä palat piirakan pinnalle. Ripottele lopuksi mantelilastut.
8. Paista 175 C, uunin keskitaso 20 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Koristele sokerikuorrutteella!



Kommentit