Nopeasti valmistuva helppo ja maukas piirakka. Mitä tummempia banaanit ovat, sitä parempi. Nauti herkku lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
BANAANIPIIRAKKA
100 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kypsää banaania
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Muruseos
50 g voita sulatettuna
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1. Sulata voi. Soseuta banaanit haarukan avulla.
2. Vatkaa sula voi, banaanisose ja sokeri keskenään.
3. Lisää munat ja vatkaa.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita, älä vatkaa.
5. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (24 cm x 24 cm) tai voideltuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan.
6. Sekoita muruseoksen ainekset sekaisin ja levitä vuokaan taikinan päälle.
7. Paista 175 C, uunin keskitasolla, 25-30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!