APPELSIINIKAKKU

 

Appelsiinikakun valmistaminen on helppoa ja nopeaa: ainekset vain nopeasti sekaisin.

APPELSIINIKAKKU

150 g voita tai margariinia sulatettuna
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl sokeria 
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste

1. Sulata voi tai margariini.
2. Mittaa kuivat aineet sekaisin.
3. Sekoita kulhossa munat ja sokeri nopeasti sekaisin.
4. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu.
5. Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta ja voisulaa.
6. Sekoita lopuksi mehu ja kuoriraaste.
7. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (1 l) leipävuokaan tai kakkuvuokaan.

Paista alimmalla tasolla 175 C, 35-40 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. 

Anna kakun jäähtyä hetki, ennen kumoamista.







Kommentit