PAPRIKAKEITTO

 

Helppo ja nopea keitto, joka lämmittää mukavasti kylmänä talvipäivänä. Nauti keitto paahdetun ruisleivän kanssa.

PAPRIKAKEITTO 3:lle

1 sipuli
2 perunaa
3 punaista paprikaa
Vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta 
100 g tuorejuustoa, makuna aurinkokuivattu tomaatti
1 dl juustoraastetta

1. Kuori ja pilko sipuli ja perunat pieniksi paloiksi.
2. Huuhtele paprikat ja pilko paloiksi.
3. Kuullota sipuli-ja perunapaloja kattilassa tilkassa öljyä 2-3 min. Lisää joukkoon paprikapalat ja kuullota vielä hetki.
4. Lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Lisää myös kasvisliemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat kypsyvät.
5. Soseuta keitto. Lisää sokeri, mustapippurirouhe, tuorejuusto ja juustoraaste.
6. Kuumenna sekoittaen, ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juustot sulavat kunnolla.
7. Maista, lisää tarvittaessa suolaa.



Kommentit