PORKKANA-KIKHERNEKEITTO

 

Samettisen pehmeä keitto lämmittää mukavasti. Täysin vegaanisen version saat, kun korvaat kerman vegaanisella versiolla.

PORKKANA-KIKHERNEKEITTO 3-4:lle

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g porkkanoita
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl chilihiutaleita
2 rkl balsamicokastiketta
1 dl kermaa 

1. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat.
2. Kuullota sipuli- ja porkkanapaloja tilkassa öljyä kattilassa 5 min.
3. Valuta kikherneet.
4. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kunnes, porkkanat ovat lähes kypsiä.
5. Lisää kikherneet ja mausteet. Keitä vielä 5min.
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä.
7. Lisää kerma ja anna keiton kiehahtaa. 
(Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä tai kermaa)

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa keitto paahdettujen leipäpalojen kanssa!

Kommentit