ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAKKU

 

Valmista itsenäisyyspäivää juhlistamaan mantelikakku mustikkaisella mascarponekuorrutteella.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAKKU

3 munaa
2 dl sokeria
3 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa

Kuorrutus
1 dl pakastemustikoita
3 rkl sokeria
250 g mascarponejuustoa 
0,25 dl maitoa
1 rkl tomusokeria

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan Ø 20 cm. Öljyä vuoan reunat. 
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita mantelijauhon sekaan leivinjauhe ja suola.
4. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti lusikalla tai taikinanuolijalla nostellen.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 C, 35-40 min. Jos pinta tummuu, peitä vuoka leivinpaperilla. Huom! kakun keskusta painuu alas.

Valmista kuorrutus 

1. Sekoita kattilassa mustikat ja sokeri. Keitä, kunnes sokeri sulaa mustikoiden sekaan. Anna jäähtyä.
2. Sekoita mustikkasose, maito ja tomusokeri mascarponejuuston sekaan vatkaimella.
3. Levitä mustikka-mascarponeseos jäähtyneen kakun pinnalle.
4. Raasta pinnalle valkosuklaalastuja kuorimaveitsellä.


Kommentit