INKIVÄÄRI-KARPALOGLÖGI

 

Luo joulutunnelmaa maukkaalla ja helppotekoisella glögillä.

INKIVÄÄRI-KARPALOGLÖGI 3-4:lle

1 plo (0,33 l) inkivääriolutta
5 dl karpalomehua
Tuoretta inkivääriä
1 rkl fariinisokeria

1 dl puolukoita tai karpaloita
Mantelilastuja

1. Kuori peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä ja pilko se pieniksi paloiksi.
2. Kaada kattilaan inkivääriolut, karpalomehu ja inkiväärinpalat.
3. Kuumenna kiehuvaksi (älä keitä). Sammuta liesi.
4. Anna seoksen maustua väh. 30 min.
5. Siivilöi seos. Lisää joukkoon fariinisokeri. Kuumenna ja sekoittele, kunnes fariinisokeri sulaa.
6. Kaada laseihin. Koristele puolukoilla ja mantelilastuilla.

Kommentit