Näppärästi valmistuva nakki-perunavuoka on maukasta arkiruokaa. Nauti, esim. etikkapunajuurien kanssa.
NAKKI-PERUNAVUOKA 4:lle
8-10 kpl keskikokoista perunaa
300 g nakkeja
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
2,5 dl ruokakermaa
0,5 dl vettä.
1. Kuori ja viipaloi perunat ja valkosipulinkynnet. Pilko sulatejuusto pieniksi paloiksi.
2. Lado voidellun uunivuon pohjalle kerros perunaviipaleita, ripottele viipaleille suolaa ja mustapippurirouhetta.
3. Lisää päälle nakkiviipaleita, valkosipulisiivuja ja sulatejuustopaloja. Toista 2-3 kerrosta. Lado päällimmäiseksi perunaviipalekerros ja sen päälle sulatejuustopaloja.
4. Kumoa ruokakerma vuokaan perunoiden päälle. Huuhtele purkki 0,5 dl vedellä ja kaada se vuokaan.
5. Paista 200 C, uunin keskitasolla, 1 h. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Tämä resepti näyttääkin siltä, että maistuisi varmasti lapsille. Mikä siinä onkaan, että vaikka syödään monipuolisesti erilaisia ruokia niin nakki on silti aina ykkönen!
VastaaPoistaSe on kyllä totta, että nakki on aina ykkönen ! 😁
Poista