KOSKENLASKIJAN LASAGNE

 

Helppo lasagne, joka saa potkua chipotlella maustetusta juustosta.

KOSKENLASKIJAN LASAGNE 4-5:lle

9 kpl lasagnelevyjä

Jauhelihakastike
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 tl sokeria
2 tl kuivattua basilikaa
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä (tomaattimurskapurkin huuhteluvettä)

Juustokastike
2 dl kermaa (ruoka- tai kuohukermaa)
0,5 pkt (125 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa (perinteinen)
2 viipaletta Koskenlaskija chipotle-sulatejuustoviipaletta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

Pinnalle
4 viipaletta chipotle sulatejuustoviipaletta

1. Valmista ensin jauhelihakastike. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä.
2. Lisää jauheliha ja mausteet. Kypsennä.
3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Anna kastikkeen hautua sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.
4. Kaada kerma kattilaan, kuumenna. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja chipotle-sulatejuustoviipaleet. Sekoittele, kunnes juustot sulavat kermaan.
5. Kokoa lasagne laittamalla vuoan pohjalle jauhelihakastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyn päälle ensin juustokastiketta ja sen päälle jauhelihakastike. Toista. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee lasagnelevykerros, jonka päälle tulee ainoastaan juustokastiketta. Lisää pinnalle chipotle-sulatejuustoviipaleet.
6. Paista 200 C, 30-35 min, uunin keskitasolla. Peitä vuoka, jos pinta tummuu liikaa.
7. Anna lasagnen vetäytyä uunista oton jälkeen n. 10 min.

Kommentit

  1. Kylläpäs näyttää herkulliselta! Lasagne on lapsesta asti ollut minun lempiruokaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!