UUNILIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA

 

Maukkaat lihapullat kypsyvät nopeasti tomaattikastikkeessa. Tarjoa lihapullat perunoiden, riisin tai pastan kanssa.

UUNILIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA  20 kpl

1,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
400 g naudan jauhelihaa
1 muna

Kastike
1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 dl vettä (tölkin huuhteluvettä)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita veden joukkoon korppujauhot ja mausteet. Anna turvota 5 min.
2. Korppujauhoseoksen turvotessa kumoa uunivuokaan tölkkitomaatit, pilko tomaatit pienemmiksi, esim. lusikalla. Sekoita joukkoon  vesi, sekä kastikkeen mausteet. 
3. Sekoita korppujauhoseoksen joukkoon jauheliha ja muna.
4. Pyörittele öljytyin käsin lihapullat ja upota ne tomaattikastikkeeseen.
5. Paista 200 C, 30 min.

Kommentit