OMENAKAKKU

 

Mehevä ja herkullinen omenakakku, joka on todella helppotekoinen. Tämän omenakakun voit tehdä myös gluteenittomana, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.

OMENAKAKKU

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
125 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 dl omenaa raastettuna 

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2 l).
1. Raasta omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria),
2. Sekoita kuivat ainekset sekaisin.
3. Vaahdota munat ja sokerit.
4. Sekoita vaahdon sekaan jauhoseos ja sulatettu voi.
5. Sekoita lopuksi taikinan sekaan omenaraaste.
6. Paista 175 C, uunin alatasolla 30-35 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kommentit