Itse tehty pähkinä-suklaalevite eli nutella. Tai oikeastaan perinteinen nutella ei sisällä suklaata vaan kaakaojauhetta.
ITSE TEHTY HASSELPÄHKINÄ-SUKLAALEVITE
200 g hasselpähkinöitä
1 rkl rypsiöljyä
1,5 dl laktoositonta maitojuomaa
150 g laktoositonta maitosuklaata
150 g laktoositonta tummaa suklaata
1/4 tl suolaa
1. Paahda pähkinöitä 175 C, 10 min.
2. Hiero pähkinöistä puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä suurin osa kuorista pois.
3. Kaada pähkinät blenderiin tai monitoimikoneeseen ja jauha n. 5 min. Sekoita joukkoon öljy.
4. Laita kattilaan maito, suklaat ja suola. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seosta hetken.
5. Kaada suklaaseos pähkinäseokaen joukkoon ja surauta seos tasaiseksi.
6. Kaada seos puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa. Huomioi, että seos jähmettyy jääkaapissa. Levite levittyy parhaiten huoneenlämpöisenä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!