PERUNAVIIPALEVUOKA

 

Maukas perunaviipalevuoka sopii tarjottavaksi kalan ja lihan kanssa. Sopii tarjottavaksi myös sellaisenaan salaatin kanssa. Maustamisessa voit käyttää lempimausteitasi.

PERUNAVIIPALEVUOKA 3-4:lle

600 g perunoita
0,5 tl suolaa
50 g sulatettua voita
0,5 tl suolaa
1 tl currya
1 tl kurkumajauhetta
1 dl juustoraastetta
2 rkl korppujauhetta

1. Huuhtele perunat hyvin (kuori tarvittaessa) ja viipaloi ne todella ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa.
2. Lado viipaleet, esim.voideltuun leipävuokaan tiiviisti limittäin.
3. Sulata voi ja sekoita joukkoon suola, curry ja kurkumajauhe.
4. Levitä seos perunoiden päälle.
5. Paista 200 C, 40 min.
6. Ota vuoka uunista, ripottele pinnalle juustoraaste ja korppujauhot. Paista vielä 5-10 min.

Kommentit