MUSTAHERUKKAPIIRAKKA

 

Helppo mustaherukkapiirakka sopii niin kahvipöydän tarjottavaksi kuin jälkiruuaksikin. 

MUSTAHERUKKAPIIRAKKA

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g laktoositonta voita sulatettuna
1 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
1 muna

Täyte
200 g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
1,5 dl laktoositonta kermaa
0,5 dl sokeria
3 dl pakastettuja mustaherukoita
2 tl perunajauhoja

1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat ainekset sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi, jugurtti ja muna. Sekoita nopeasti sekaisin. Älä vatkaa.
2. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
3. Sekoita täytteen ainekset sekaisin, lukuunottamatta mustaherukoita ja perunajauhoja.
4. Sekoita perunajauhot mustaherukoiden sekaan. Jos käytät tuoreita herukoita, ei perunajauhoja tarvita.
5. Levitä mustaherukat piirakkavuokaan. Levitä täyte mustaherukoiden päälle.
6. Paista 200 C, 30 min. Jos reunat alkavat tummua, laita vuoan päälle leivinpaperi tai foliopala.


Kommentit