Tämä maukas piirakka koostuu banaanileivän, mustikoiden ja samettisen mascarponevaahdon yhdistelmästä.
MUSTIKKA-MASCARPONEPIIRAKKA
Pohja
2 kypsää banaania
75 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Täyte
1 muna
0,5 dl sokeria
1 prk (250 g) mascarponea
2 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita
1. Pohjaa varten muusaa banaanit yhdessä pehmeän voin kanssa.
2. Lisää joukkoon muna ja sokeri, sekoita nopeasti sekaisin.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää jauhoseos kerman kanssa banaani-voiseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa.
4. Levitä taikina öljyttyyn/voideltuun piirakkavuokaan Ø 24 cm.
5. Vatkaa täytteen muna ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon mascarpone.
6. Levitä piirakkapohjan päälle mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan).
7. Levitä täytevaahto mustikoiden päälle.
Paista 175 C, uunin alatasolla 25-30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!