Helppo ja herkullinen omenapiirakka maistuu kaikille. Tarjoa omenapiirakka lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
GLUTEENITON OMENAPIIRAKKA
200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,75 dl maitoa
1 muna
3-4 omenaa
0,5-1 tl kanelia
1 rkl sokeria
1. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, esim. puuhaarukalla.
2. Sekoita kuivat ainekset sekaisin. Sekoita maidon sekaan muna.
3. Lisää jauhoseos ja muna-maitoseos voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti sekaisin.
4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Huom! taikina on löysää.
5. Pilko tai viipaloi omenat. Lisää ne taikinan päälle.
6. Ripottele pinnalle kaneli ja sokeri.
7. Paista 175 C, 30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!