RAPARPERIPIIRAKKA

 

Helppo ja nopea piirakka ei sisällä laisinkaan kananmunaa. Täysin vegaanisen version saat, kun korvaat täytteessä käytetyn jugurtin vegaanisella tuotteella.

RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja
1,75 dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Täyte
250 g raparperia pilkottuna 
2 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
2 dl hedelmäsosetta, esim. mango
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl maissitärkkelystä 

1. Valmista ensin pohja. Lämmitä öljyä mikrossa 450 W, 1 min. Vatkaa lämpimän öljyn sekaan sokeri.
2. Sekoita täytteen muut aineet sekaisin ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.
3. Levitä taikina piirakkavuokaan ø 28 cm.
4. Valmista täyte pilkkomalla (kuori tarvittaessa) raparperit.
5. Levitä raparperipalat piirakkavuokaan.
6. Sekoita muut täytteen ainekset sekaisin ja levitä seos raparperipalojen päälle.
7. Paista 200 C, 30-35 min.

Sirottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja raastettua suklaata!



Kommentit