MANSIKKA-PANNACOTTAKAKKU

 

Suussasulava pannacotta sopii hyvin tarjottavaksi kakun muodossa.

Gluteenittoman version saat, kun korvaat pohjan keksit gluteenittomilla täytekekseillä.

MANSIKKA-PANNACOTTAKAKKU

Pohja
175 g Mansikka-dominokeksejä
50 g laktoositonta voita

Täyte
5 liivatelehteä
4 dl laktoositonta kuohukermaa
1,25 dl sokeria
1 dl laktoositonta vaniljakastiketta
2 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
200 g tuoreita mansikoita soseena (2 dl)

1. Aseta leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan.
2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi sekaisin. Taputtele muruseos vuoan ø 20 cm pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Soseuta huuhdellut tuoreet mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
5. Sekoita kulhossa vaniljakastike, jugurtti ja marjasose.
6. Laita kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri sulaa.
7. Purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan kermasokeriseokseen.
8. Lisää kermasokeriseos vaniljakastike-jugurtti-mansikkasoseseokseen ja sekoita tasaiseksi.
9. Kaada seos varovasti vuokaan keksimurupohjan päälle.
10. Anna kakun hyytyä väh. 5 h, mielellään yön yli.

Koristele kakku, esim. mansikoilla ja vaahtokarkeilla!

Kommentit