MAKKARA-PERUNASALAATTI

 

Kesän herkkusalaatti, joka saa makunsa tillillä maustetusta öljykastikkeesta.

Sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänä vaihtoehtona!

MAKKARA-PERUNASALAATTI 3:lle

500 g uusia perunoita
200 g makkaraa

Kastike
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 omena
1 kesäsipuli varsineen

1. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä lähes kypsiksi. 
2. Valmista kastike sillä aikaa kun perunat kiehuvat.
3. Sekoita kastikkeen ainekset omenaa ja sipulia lukuunottamatta sekaisin.
4. Kuori ja pilko omena. Pilko myös sipuli. Lisää kastikkeen sekaan.
5. Valuta perunat ja pilko pienemmiksi. Paista perunapaloja paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä ja kypsyvät. Lisää joukkoon pilkottu makkara. Paista sen aikaa, että makkarapalat saavat väriä pintaan.
6. Kumoa makkara-perunaseos kastikeseoksen joukkoon. Kääntele, jotta kastike levittyy kunnolla.

Nauti lämpimänä tai kylmänä!


Kommentit