JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO

 

Tai oikeastaan jauheliha-peruna-porkkanalaatikko. Maukasta arkiruokaa. Peruskaavaa voit muuttaa siten, että korvaat perunat ja porkkanat, esim. punajuurella tai bataatilla tai voit yhdistää eri juureksia, kunhan juuresten yhteismäärä pysyy 1 kilossa.

JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO 6:lle

400g naudan jauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta 
1 tl valkosipulijauhetta 
500 g perunoita
500g porkkanoita
1 sipuli
Mustapippurirouhetta
Suolaa
5 dl lihalientä 
Voita

1. Paista jauheliha ja mausta mustapippurilla, suolalla, paprika- ja valkosipulijauheella.
2.Huuhtele perunat ja porkkanat (kuori halutessasi). Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
3. Kuori ja viipaloi sipuli.
4. Asettele uunivuokaan kerroksittain peruna-, porkkana- ja sipuliviipaleita ja jauhelihaa. Aloita ja päätä peruna-porkkanaviipalekerrokseen.  Ripottele jokaiseen kerrokseen peruna-, porkkana- ja sipuliviipaleiden päälle hieman suolaa ja mustapippurirouhetta.
5. Valmista lihaliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada liemi vuokaan ja laita vuoan pinnalle pari-kolme voinokaretta
6. Paista 200 C, 1 h. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle folio.

Nauti, esim. etikkapunajuurten kanssa!


Kommentit