AHVENLAATIKKO


Pehmeän sinappinen kermakastike sopii loistavasti maustamaan ahvenlaatikkoa. Ahvenen tilalla voit toki käyttää muutakin kalaa. 

AHVENLAATIKKO 2:lle

300 g ahvenfileitä
Suolaa
Mustapippurirouhetta
3 keskikokoista perunaa
2 dl laktoositonta kuohukermaa
3 rkl sinappia
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 dl ruohosipulia silputtuna

1. Levitä ahvenfileet leivinpaperin päälle ja ripottele fileille suolaa ja mustapippurirouhetta mol. puolin.
2. Huuhtele perunat. Viipaloi perunat todella ohuiksi.
3. Voitele vuoka. Lado kahteen kerrokseen filesuikaleita ja perunaviipaleita. (Perunaviipalekerros päällimmäiseksi)
4. Sekoita kerman sekaan sinappi ja tilli- ja ruohosipulisilppu.
5. Kaada kermaseos vuokaan.
6. Paista 200 C, 35 min, kunnes perunat ovat kypsiä. 

Nauti vihersalaatin kanssa!


Kommentit