VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

 

Juustokakku, jonka voi valmistaa vegaanisena tai tavallisena versiona. Korvaat vain vegaaniset ainesosat tavallisilla maitopohjaisilla tuotteilla.

VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

Pohja
175 g Domino-keksejä
50 g Keiju-margariinia

Täyte
250 g vegaanista Mascarponea
1 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta 
2 dl vegaanista turkkilaista jugurttia
80 g vegaanista valkosuklaata
2 dl tomusokeria
1 dl lakritsijauhetta

1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan (ø 20 cm)
2. Murskaa pohjaan tulevat keksit monitoimikoneessa tai laita keksit pakastepussiin ja murskaa kaulimen avulla.
3. Sulata margariini ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksiseos vuon pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
4. Vaahdota ensin kauravaniljakastike  napakaksi vaahdoksi.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
6. Notkista mascarponea vatkaimella, lisää joukkoon jugurtti, tomusokeri ja lakritsijauhe.
7. Sekoita joukkoon sulasuklaa ja lopuksi kauravaniljavaahto.
8. Kumoa seos vuokaan pohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa väh. 4h, mielellään yön yli.

Koristele, esim. tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla!

Kommentit