TÄYTEKAKKU

 

Helppo täytekakku valmistuu nopeasti sokerikakkupohjasta.
Kakkupohjan pystyy myös pakastamaan.

TÄYTEKAKKU 6:lle

2 munaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
0,75 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria 

Täyte
2 dl kuohukermaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
1 dl vadelmahilloa

1. Voitele ja jauhota (esim. korppujauhoilla) kakkuvuoka (ø 18cm)
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C, uunin alatasolla 20 min.
5. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä.
6. Vaahdota täytteen kerma, sekoita  joukkoon kaakaojauho ja vaniljasokeri.
7. Halkaise kakku. Kokoa kakku asettamalla pohjaosa tarjoilulautaselle ja kostuta maito-vaniljasokeriseoksella.
8. Levitä vadelmahillo ja puolet vaahdosta. Nosta päällysosa, kostuta maitoseoksella.
9. Levitä loput vaahdosta kakun päälle (ja reunoille).
10. Koristele haluamallasi tavalla.


Kommentit