PAPUPATA

 

Papupata valmistuu helposti uunissa. Anna padan hautua rauhassa uunissa. Papupadan voit maustaa mielimausteillasi.

PAPUPATA 4:lle

1 bataatti (vaihtoehtoisesti 4 perunaa)
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä
1 prk (380g/230g) mustapapuja
1 prk (380g/230g) kidneypapuja
1 prk (500g) tomaattimurskaa
6 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
0,5 tl chilihiutaleita
1 tl kuivattua basilikaa 
2 rkl punaviinietikkaa

1. Kuori ja pilko bataatti ja sipulit. 
2. Valuta ja huuhtele pavut lävikössä.
3. Kumoa kaikki padan ainekset uunivuokaan ja sekoita.
4. Anna hautua uunissa 150 C, väh. 1,5 h.
5. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa!

Kommentit