NEKTARIINIKIISSELI

 

Superhelppo nektariinikiisseli sopii tarjottavaksi niin väli-, aamu- iltapalana kuin jälkiruokana. 

NEKTARIINIKIISSELI

1 kg nektariineja
8 dl vettä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl perunajauhoja
Tilkka vettä

1. Poista huuhdelluista nektariineista kivet.
2. Keitä nektariininpaloja vedessä, kunnes ne pehmenevät kunnolla.
3. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut.
4. Sekoita tilkkaan vettä perunajauhot. Ota kattila pois liedeltä ja lisää perunajauho-vesiseos ohuena nauhana keittoon kokoaja sekoittaen. 
5. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kiehauta siten, että pari-kolme kuplaa pulpahtaa (älä sekoita), ota sitten kattila pois liedeltä.

Tarjoa kiisseli, esim.vanilakerma-jugurttivaahdon ja keksimurun kera!

Vaniljakerma-jugurttivaahto
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kreikkalaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria

Kommentit