KANAKEITTO

 

Maukas kanakeitto valmistuu nopeasti. Liemessä käytetty jugurtti antaa keitolle mukavaa pehmeyttä.

KANAKEITTO 4:lle

400 g kanan fileeleikettä
500 g perunoita
0,5 tl suolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
0 5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl chilihiutaleita
1 tl sokeria
0,5 sitruunanmehu ja kuoriraaste.
2 dl laktoositonta kermaa
1,5 dl mustapippurilla maustettua ruokakermaa
3 rkl laktoositonta turkkilaista jugurttia
2 dl pakastemaissia
1 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

1. Kuori ja pilko perunat. Laita perunat kiehumaan kattilaan, laita vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää suola. Keitä lähes kypsäksi.
1. Paloittele fileeleikkeet ja paista paloja tilkassa öljyä pari-kolme minuuttia. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet.
2. Sekoita joukkoon paprikajauhe, suola, mustapippurirouhe, sokeri, sitruunanmehu ja kuoriraaste.
3. Kaada kana-sipuliseos perunoiden joukkoon. 
4. Lisää kermat, turkkilainen jugurtti ja pakastemaissit. Kiehauta kuumaksi ja keitä pari minuuttia.
5. Sekoita lopuksi joukkoon silputtu basilika.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.



Kommentit