APPELSIINIJUUSTOKAKKU

 

Appelsiinijuustokakku pääsiäisen juhlapöytään. Se sopii loistavasti myös muihin kevään ja kesän juhliin.

APPELSIINIJUUSTOKAKKU

Pohja
100 g Marie-keksejä
50 g voita

Täyte
250 g mascarponejuustoa
200 g maustettua rahkaa (appelsiini)
0,5 appelsiinin kuoriraaste
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä

Kiille
1 appelsiinin mehu (2 dl)
1 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä
Tilkka vettä tai appelsiinimehua


1. Murusta keksit hienoksi. Sekoita keksimurut voisulan kanssa sekaisin. 
2. Painele keksimuruvoiseos leinpaperoidun irtopohjakakkuvuoan (18-20 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (5-10 min).
4. Vaahdota vaniljakastike.
5. Sekoita vatkaimella tuorejuusto, rahka ja kuoriraaste sekaisin erillisessä kulhossa.
6. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan mehuun.
7. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
8. Kääntele sekaan vaniljavaahto ja kaada seos kakkuvuokaan. Tasoita pinta.
9. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
10. Valmista kille laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 min.
11. Purista appelsiinista mehu ja siivilöi se.Ota mehusta erilleen 0,25 dl. Sekoita lopun mehun joukkoon tomusokeri.
12. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan (0,25 dl) appelsiinimehuun.
13. Kaada liivateseos ohuena nauhana appelsiinimehun joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
14. Kaada kiille varovasti kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari-kolme tuntia.

Koristele mieleisillä pääsiäiskarkeilla!



Kommentit