TIIKERIKAKKU

 

Perinteisiin kuivakakkuihin kuuluva tiikerikakku on kahvipöydän klassikkoherkku.

TIIKERIKAKKU

200 g laktoositonta voita
3 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitojuomaa 
2 rkl kaakaojauhetta

1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (1,8 l).
2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Siivilöi jauhoseosta ja maitoa vuorotellen voi-sokerivaahtoon kokoajan miedolla teholla vatkaten.
5. Ota taikinasta erilleen 1/3 ja siivilöi sekaan kaakaojauho.
6. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää seuraavaksi tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
7. Pistele haarukalla taikinan läpi haarukalla muutamia kertoja, jotta eriväriset kerrokset raidoittuvat nätisti.
8. Paista 175 C, 55-60 min. Kokeile kypsyyttä, esim tulitikulla.
9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Kommentit