MUSTAPIPPURIPASTA

 

Mustapippuripasta eli Cacio e pepe on roomalainen klassikkopasta, joka on todella helppo ja nopea herkku valmistaa.

MUSTAPIPPURIPASTA 4:lle

400 g spagettia 
2 tl mustapippurirouhetta
50 g voita
200 g pecorinojuustoa hienona raasteena
n. 3 dl pastan keitinvettä

1. Laita pasta keittymään runsaaseen suolattuun veteen.
2. Paahda mustapippurirouhetta kuivalla paistokasarilla, miedolla lämmöllä minuutin verran. Lisää voi ja anna sulaa.
3. Ota talteen pastan keitinvettä 3 dl.
4. Lisää joukkoon valutettu pasta ja 1,5 dl pastan keitinvettä. 
5. Lisää juustoraaste muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen.
6. Lisää vettä sen verran, että koostumus on kermaista.

Ripottele pinnalle pecorinoraastetta ja mustapippurirouhetta!

Tarjoile heti!

Kommentit