HERNEKEITTO

 

Hernekeitto on helppoa, maukasta ja edullista arkiruokaa. 

HERNEKEITTO 6-8:lle

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
2 tl suolaa
2 tl meiramia tai oreganoa
1 tl mustapippurirouhetta 
2 rkl sinappia

(200 g jauhelihaa)

1. Huuhtele herneet lävikössä hyvin.
2. Laita herneet likoamaan veteen 10-12 h tai yön yli.
3. Laita keitto kiehumaan. Lisää joukkoon mausteet. Keitä keittoa miedolla lämmöllä 2 h. Sekoita keittoa välillä, jottei pala pohjaan.
(4. Paista jauheliha ja lisää keiton joukkoon, kun keitto on puolta tuntia vailla valmis.)
5. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoa juustoraasteen ja raaan sipulisilpun kanssa!

Kommentit