Maukas ja helppo herkku ystävänpäivän kakkuhetkeen.
YSTÄVÄNPÄIVÄKAKKU
Kakkupohja
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
0,75 dl laktoositonta maitojuomaa
1 tl vaniljasokeria
Täyte
50 g makeuttamatonta laktoositonta tuorejuustoa
2 rkl vadelmahilloa
Kuorrute
1 dl laktoositonta kuohukermaa
50 g laktoositonta maitosuklaata
1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuokaan tai jos käytät tavallista kakkuvuokaa, niin leikkaa pohjalle vuoan kokoon sopiva leivinpaperipala (helpottaa kakun irtoamista vuoasta). Voitele ja jauhota vuoan reunat.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon lusikalla nostellen.
4. Kaada seos (ø 18 cm) kakkuvuokaan tai irtopohjakakkuvuokaan.
5. Paista pohjaa 200 C, 15 min. Kokeile kypsyyttä tuli- tai coctailtikulla. Jos pinta tummuu liikaa, niin peitä vuoka leivinpaperilla.
6. Halkaise jäähtynyt kakku. Kostuta molemmat kakkulevyt tasaisesti.
7. Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja levitä täyte kakkulevyn päälle. Aseta toinen kakkulevy päälimmäiseksi. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin väh. tunniksi.
8. Kuorrutusta varten kuumenna kerma kattilassa ja sulata suklaa kuumaan kermaan. Jäähdytä seos ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä suklaavaahto kakulle ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!