RUNEBERGIN KEKSIT

 

Nämä herkkukeksit sopivat juhlistamaan niin juhlien kuin arjen sankareita.

Täysin vegaanisen version saat, kun jätät  täytteestä pois tuorejuuston.

RUNEBERGIN KEKSIT 20 kpl

75 g pehmeää laktoositonta voita tai vegaanista kasvismargariinia
0,75 dl sokeria
2,5 dl mantelijauhoja (kuorellinen)
1 dl perunajauhoja
1,5 tl kardemummaa
Ripaus suolaa

Täyte
100 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
1 rkl paistonkestävää vadelmahilloa

Pinnalle
Mantelimurua

1. Ota voi/margariini hyvissä ajoin huoneenlämpöön tai pehmitä rasva mikrossa (älä sulata!).
2. Sekoita sokeri pehmeän rasvan sekaan.
3. Lisää joukkoon kuivat aineet.
4. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään 15 min.
5. Pyörittele taikinasta pieniä palloja leivinpaperoidulle pellille. Paina sormilla pallot litteäksi.
6. Sekoita vadelmahillo tuorejuuston sekaan ja laita nokare tuorejuusto-hilloseosta jokaisen keksin päälle. Ripottele päälle mantelimuruja.
7. Paista 200 C, 5-7 min (reunat saavat väriä)
8. Koristele jäähtyneet keksit tomusokerikuorrutteella (käytin kaupan valmista kuorrutetta).


Kommentit