PERUNAPIHVIT

 

Perunapihvit on tarkoitettu heti syötäviksi. Ne maistuvat kuumina lisukkeen kera, lisäksi ne sopivat hyvin myös hampurilaisen väliin.

PERUNAPIHVIT 12-14 kpl

500 g perunoita (jauhoinen)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 muna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 rkl sinappia
1 dl korppujauhoja
(1-2 rkl vehnäjauhoja)

Leivitykseen korppujauhoja

1. Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuori perunat kuumina ja hienonna haarukalla.
3. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä pari-kolme minuuttia. Sekoita sipulit perunasoseeseen. Anna jäähtyä.
4. Sekoita seokseen muna, korppujauhot ja mausteet. Jos seos on löysää, lisää vehnäjauhoja.
5. Muotoile seoksesta n. 12-14 pihviä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista pihvit paistinpannulla öljyssä mol. puolin kullanruskeiksi. 

Smetanakastike

1,5 dl smetanaa
3 rkl sitruunamehua
Puolikkaan pestyn sitruunan kuoriraaste
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua rosmariinia

1. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.



Kommentit