Perunasosevuoka on helppoa ja maukasta arkiruokaa. Kätke pottumuusin alle sinappista makkarahöystöä. Makkaravalinnan herkkuun voit tehdä itse.
Laktoosittomaan ja/tai gluteenittomaan versioon valitse sopivat ainekset.
MAKKARA-PERUNASOSEVUOKA 4-6:lle
Perunamuusi
500g jauhoisia perunoita
2 rkl voita
1 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
Täyte
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
300-400 g makkaraa
3 rkl sinappia
2 rkl kurkkusalaattia
1 prk (200g) crème fraîchea
0,5 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle
2 dl juustoraastetta
1. Valmista ensi muusi. Kuori ja keitä perunat.
2. Soseuta perunat, esim. vatkaimella. Sekoita joukkoon voi ja maito. Lisää joukkoon juustoraaste ja suola. Lisää tarvittaessa maitoa.
3. Täytettä varten kuori ja pilko sipulit. Paloittele makkarat.
4. Paista pannulla sipuli- ja makkarapaloja tilkassa öljyä, kunnes makkarat saavat paistoväriä.
5. Lisää sekaan loput täytteen ainekset.
6. Levitä täyte öljytyn uunivuoan pohjalle. Levitä päälle perunamuusi.
7. Ripottele pinnalle juustoraaste.
8. Paista 200 C, n. 20 min, kunnes pinta saa väriä.
Nauti vihersalaatin kera!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!