VEGAANINEN KÄÄRETORTTU

 

Tämän herkullisen kääretorttuohjeen löysin alunperin Vegaaniliiton ohjeista. Kääretorttu sopii mainiosti niin kahvipöydän tarjottavaksi kuin jälkiruuaksikin.

VEGAANINEN KÄÄRETORTTU

Valmista ensin täyte.

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
1 dl omenahilloa
1 dl vettä
0,25 dl rypsiöljyä

1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Sekoita keskenään omenahillo, vesi ja öljy.
3. Yhdistä 1. ja 2. mahdollisimman vähän sekoittaen.
4. Kaada leivinpaperoidulle pellille ja levitä lusikalla levyksi.
5. Paista 225 C, 8-10 min.
6. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi. 
7. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle leivinpaperin avulla. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Täyte
2 dl jäisiä punaviinimarjoja
1 dl sokeria
1 dl kasvisvispiä
1 dl tomusokeria

1. Laita marjat ja sokeri mikronkestävään astiaan. Kuumenna 800 W 2 min. Sekoita, kuumenna vielä 1 min.
2. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota kauravispi. Sekoita joukkoon punaviinimarjahillo ja tomusokeri.

Kommentit