QUORNIA PUNAVIINISSÄ

 

Tätä herkkua olen alun perin päässyt maistamaan tyttäreni valmistamana. Quorni on ollut itselleni hieman tuntemattomampi raaka-aine. Quornin tilalla voit käyttää kanaa ja punaviinin voit korvata rypälemehulla.

QUORNIA PUNAVIINISSÄ 3-4:lle

300 g quornia
2 pientä sipulia
1 porkkana 
5 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa 
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta 
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl kuivattua rosmariinia
1,5 dl punaviiniä
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä


1. Kuori ja pilko sipulit. Kuori ja pilko myös porkkana pieniksi paloiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä. Lisää hunaja, suola ja mustapippurirouhe. 
3. Sekoita joukkoon porkkanapalat ja vehnäjauho. Lisää tomaattipyre ja kuivattu rosmariini.
4. Kaada sekaan punaviini ja anna hautua pari min.
5. Liota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää kasvisliemi seokseen.
6. Kumoa jäiset quornipalat uunivuokaan ja sekoita valmis seos joukkoon.
7. Paista 200 C, 30 min.

Tarjoa esim. lohkoperunoiden kanssa!

Kommentit